ta i städhjälp för hemstädningen

3 typer av städtjänster för städhjälp i hemmet

Om du letar efter lite extra städhjälp med städningen hemma, finns det några alternativ för att hitta den hjälp du behöver inom din budget. Innan du söker runt efter städtjänster gör du en lista över de sysslor du behöver hjälp med. Tänk på saker som du har problem med att arbeta in i ditt schema eller har problem att avsluta när du börjar. Gör en budget och ha dina krav klara innan du försöker placera någon i ditt hem. Frilansande hushållerskor, städserviceföretag och hembiträde är tre sätt att få den extra hjälp som du behöver för att hålla katastrofen med städning av hemmet borta.

Städning hemma – Tre typer av anlitad städhjälp

En frilansare är en individ, som vanligtvis inte är licensierad eller försäkrad, som tar på sig flera privata jobb. De flesta av oss känner till någon verksam inom detta, och dessa individer kan du vanligtvis finna via ett vänskapsnätverk. De flesta gillar att hålla sig till ett schema för veckovisa, tvåveckors eller månatliga städningar av hem. Deras priser är oftast billigare än de hos städserviceföretagen. Ofta är detta ett ganska öppet kontrakt, och beroende på personen kan du ibland anpassa ditt schema eller begära vissa städtjänster utan stora extraavgifter. Individer föredrar ofta att genomföra sitt arbete när husägaren är borta.

Anlita en lokal städfirma i Strängnäs

Den främsta fördelen att använda en lokal städfirma i Strängnäs är att de är licensierade och försäkrade. Nackdelen är att de kommer att debitera mer för att täcka kostnaden för att vara licensierad och försäkrad. I detta fall avtalas ett vecko-, tvåveckors- eller månatligt kontrakt och ett fast pris debiteras. Dessa städföretag erbjuder mycket noggrann städning av ditt hem; disk och tvätt är de enda saker som inte är slutförda vid varje besök. Du kan lämna ditt hem medan de arbetar, men det är inte nödvändigt.

Anställ ett hembiträde

En uppåtgående trend är att anställa ett hembiträde. Ibland kallat hemhjälp, i denna situation, anlitar du någon, kanske en vän eller en bekant att komma till ditt hem, kanske en till två dagar i veckan, och ni tar hand om sysslorna tillsammans. Eftersom du hjälper till med arbetet betalar du vanligtvis en rimlig timlön. Men  även om du gör mycket av arbetet själv, är avsikten att ha ett block av tid avsatt när du vet att du kommer att vara engagerad i hushållsarbete. Den extra personens kapacitet kan användas på flera olika vis. Hon kan städa medan du fortsätter med andra sysslor i hemmet, eller du kan använda tiden för att springa ärenden och lämna en uppnåelig att göra-lista hemma. Om du har barn hemma kan du använda städhjälp för att passa barnen så att du kan fokusera på sysslor du behöver göra.

Beroende på din budget kan något av dessa förslag på städhjälp att vara till hjälp för dig för att få jobbet gjort och få tid över till de viktigare aspekterna av livet.