underhåll och rengöring av utemöbler-en guide

Så rengör du dina utemöbler

Utemöbler behöver korrekt underhåll för att behålla sin skönhet och attraktion. Din trädgård, oavsett hur vacker och rymlig, kan alltid bli ful och ointressant om den inte rengörs och underhålls regelbundet. Det är viktigt att du tar tid att rengöra dina utomhus bord och stolar så att de ser nya ut länge. Med rätt rengöringsmedel så kan du ge nytt liv till din trädgård, samtidigt så ger det dig chansen att dra åt de skruvar som behövs på bord och stolar. Detta ger dig också möjlighet att ta bort märken och smuts som gör att dina härliga möbler ser smutsiga och gråa ut. Om du har planer på att göra utomhus städning nästa helg, så kommer här en kraftfull guide som du kan följa.

Rätt sätt att rengöra dina utemöbler

Förbereda möbler för rengöring

Rottingmöbler, särskilt utomhus och bambu är mycket känsliga för starka kemikalier. Giftiga och slipande kemikalier kan slipa av färg som därmed skadar hela möbelns utseende. Du behöver inte köpa starka lösningsmedel för de som finns i hushållet anses vara det bästa verktyget för effektiv rengöring av dina möbler . Ta lite diskmedel, vinäger och fläckborttagare och du har rätt verktyg för att rengöra dina möbler. Om du tänker rengöra din utomhus kuddar, bara blanda en tesked av diskmedel och en skopa av fläckborttagningsmedel i ¼ kopp vatten. Häll blandningen i en sprayflaska och mätta dynorna. Använd aldrig till starka fläckborttagningsmedel eller blekmedel om du har färgade kuddar eftersom detta kan orsaka missfärgning av tyget. Ge minst 10 minuter för kudden att absorbera vätskan och använd sedan en ren svamp, skrubba kuddarna försiktigt och ta bort rengöringsvätskan med ljummet vatten. Torka tvättade kuddar under solen.

Applicera rengöringslösning grundligt

Om du behöver rengöra din plast utemöbler, så kan du tillsätta en skopa fläckborttagare i en kopp varmt vatten så det blir en pasta. Använd en ren svamp för att lägga på pastan på möblerna, inklusive armstöd, benen på stolar och bord. Låt möblerna stå i ca 10 minuter och skölj sedan av med en trädgårdsslang. Låt det torka i solen. Processen för rengöring av utemöbler i trä är samma som rengöring av plast eller metall möbler dock; denna gång måste du använda ett milt diskmedel i stället för ett fläckborttagningsmedel. Skrubba ytan av trämöbler med en ren svamp eller trasa men se till att göra det riktigt mjuk så du slipper märken och repor. När du har tagit bort allt smuts, damm och märken på ytan, skölj rent hela trämöbeln med hjälp av en trädgårdsslang.

Kom ihåg att alltid använda en icke-slipande rengöringsmedel att undvika missfärgning och märken på möblerna. Om du inte hittar en trädgårdsslang, kan du använda en stor hink att rengöra dina utemöbler med, men använd aldrig högtryckstvätt för att undvika skador. Och slutligen, Använd alltid mjuk trasa eller svamp i skrubba dina möbler och inte stålull.